“MENIG BURNOUT BEGINT MET CONFLICTEN EN VOORTDURENDE SPANNINGEN OP DE WERKVLOER”

Een quote van Ando Rokx, klinisch psycholog van Zorg voor de Zaak. En nog meer “De werkplek is dé plek waar een dreigende burnout kan worden herkend, zegt Rokx. ‘Er zijn heus wel collega’s aan wie je kunt zien dat het niet goed met ze gaat, of dat ze niet goed met elkaar omgaan; menig burnout begint met conflicten en voortdurende spanningen op de werkvloer. Collega’s hebben dus zeker een verantwoordelijkheid.’ Al ligt die verantwoordelijkheid wat hem betreft in eerste instantie bij HR-afdelingen. ‘Ik denk dat er inmiddels vanuit onderzoek heel veel bekend is over ziekmakende factoren, daar doen we nog heel weinig mee in een bedrijfssetting.’

En dan wordt er ingegaan op de rol van de bedrijfsarts die verzuipt in administratie en daarom zijn werk niet goed kan doen. Snel ingrijpen is geboden, en een pleidooi voor oa sabattical wordt gegeven.

Sabbatical is natuurlijk geweldig voor reflectie en herstel, maar beter is voorkomen dan genezen. Vanuit mijn werkveld pleit ik voor vroegtijdige interventie door professionele mediaton of, minder formeel maar niet minder effectief, gespreksbegeleiding door een mediator als er sprake is van spanning of conflicten op de werkvloer. Punt is dat mediation wel bekend is in het professionele veld (bedrijfsartsen, casemanagers, HR etc.) maar veel minder bij Management zelf, of men heeft er niet een heel goed beeld van. Daar valt nog een hoop te winnen. De kosten zijn beperkt maar zeker lonend. Laten doormodderen is pennywise maar poundfoolish!

www.kostermansmediation.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *